onsdag 26. oktober 2011

Én mann, et symbol, og en revolusjon.

Det er nok mange som meg, som ikke har noe videre forhold til den nylig avdøde Apple-gründeren Steve Jobs, men jammen om ikke jeg fyrer av et innlegg i hans minne, like det samme. Vi skjønner nemlig nå, at selskapet med Jobs' ansikt i dag betyr noe mer enn patentkriger og personlige datamaskiner, men at dette ansiktet er blant de store symboler for fremskrittet, for den moderne verden.


Så hva er det vi føler nå, en verden av Apple-fantaster, forbrukere som har blitt rystet og bergtatt av denne ene slåsskjempen i den digitale revolusjonen? Er det sorg for en mann som ble tatt av kreften før sin tid, eller er det tanken på at en idé, et teknologisk geni, ikke lengre finnes på landjorda?


Jeg trur ingen av delene, men kanskje igjen begge delene, det vil være forskjellig fra kontor til kontor, fra skoleelev til skoleelev. For vi som vokser opp nå, vi i denne glade teknologigenerasjonen, vi har slukt denne usynlige teknologien, som forlengere av vår egen kropp, digitale verktøyer vi ikke kunne klart oss uten. Vi ser en verden som har krympa for våre og informasjonsteknologiens føtter, og kanskje skjelver vi i designerskoene, om vi forstår hvor stor dette faktisk er.


Det er nok mange som vokser opp i dag, meg sjøl ydmykt inkludert, som ikke kan se for seg å bruke lang tid og omhyggelige pene bokstaver på å skrive et brev med velvalgte ord, som i godt vær og gode fraktforhold kom fram på ei uke. Til og med den korte meldings-tjenesten, eller SMS som vi kjenner den engelske oversettelsen, er gamle nyheter for oss som nå har heile verden for våre fingertupper, på «tablets» og smarte telefoner som kjenner igjen ansiktene til vennene dine når du tar bilder.


Vi kan nok takke denne mannen for et vel levd liv med inspirasjon, og for å ha bygget opp et selskap som nok vil være med på å kjempe fram ny teknologi og digitale løsninger i denne revolusjonen i nevneverdig framtid, for det er vel ikke mange i vår glade generasjon som sier seg negativ til teknologiens løsninger og lovnader?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar